Bli en knallgrønn speider

Bli en knallgrønn speider

Miljøvernsdagen 5. juli lanserte Norges speiderforbund miljøsatsningen "Grønn speider". Og alt du må gjøre for å bli en grønn speider er å avgi ditt miljøløftet og ta et merke.


Miljøløftet Gjør som mange speidere har gjort før deg og gå inn på gronnspeider.no  for å avgi ditt miljøløfte. Å avgi speidernes miljøløfte vil si at du lover etter beste evne å bidra til å minske CO2-utslippet ditt på minst to av de tre områdene: avfall, transport eller elektrisk strøm.

Vær en av mange til å bidra litt som til sammen utgjør mye!

Grønn speider
Som en del av denne miljøsatsningen kan du ta merket Grønn speider. For å få dette merket må du gjennomføre et aktualitetsprogram med miljø som tema. Du kjenner vel også igjenn paragraf seks i speiderloven: "En speider kjenner naturen og verner om den". Det er nettop derfor vi speidere gjør dette, vi ønsker å bevare naturen slik vi kjenner den og la de som kommer etter oss få nyte den samme naturen. Derfor må du som vil ta dette merket gjennomføre et aktualitetsprosjekt som har miljø som tema. Her kan du lese om hva du må gjøre for å ta merket.