2007 - Skottland og England - 100 år med speiding

2007 - Skottland og England - 100 år med speiding

HUSK! Pakk det du trenger på bussen og på båten i en dagstursekk. ta med drikke og to matpakker til bussturen. Husk håndkle, pass, penger/GB pund, helsekort, adressekort og penger lett tilgjengelig. ALT som minner om våpen (kniv, lighter, etc) må bli igjen hjemme. Du kan ta med deg en bag + dagstursekk på turen. Husk å merke alt med godt synlig navn! Bussen går så snart som mulig etter kl 0800 så kom i god tid! Vi har bare tiden og veien ned til Stavanger :-) Husk regntøy...

  I


OSEBERG OnTour 07

For våre andre stifinnere, vandrere og rovere blir det opplevelsestur til Skottland og England. Dette er ikke en tradisjonell speiderleir, men en tur som vil bli et minne for livet med utflukter til blant annet The Jacobite steam train, Nessie-tur, Lochaber Highland games og gondolbane opp til fjellet Aonach Mor. 

Program

Torsdag 26/7  
07.45 Oppmøte Jarlsberg Travbane
08.10 Avreise til Stavanger med buss
17.00 Avreise med ferje fra Stavanger – Queen of Scandinavia (DFDS)
 Overnatting på ferja i lugarer

Fredag 27. 7 
10.30 Ankomst Newcastle
11.00 Transport til Glasgow UHB
Aktiviteter
19.0 Ankomst Glasgow UHB

Lørdag 28/7 
09.00 Avreise til Edinburgh
Aktiviteter
18.0 Transport til Glasgow UHB

Søndag 29/7  
09.00 Avreise til Fort William
Aktivitet (f.eks. Loch Ness sightseeing)
19.0 Ankomst Glen Nevis UHB – Fort William

Mandag 30/7 
10.40 Avreise med Jacobite Steam Train fra Fort William
12.25 Ankomst Mallaig
Aktivitet
14.10 Avreise Mallaig med Jacobite Steam Train
16.00 Ankomst Fort William
Diverse

Tirsdag 31/7  
08.30 Avreise til Milton Keynes i England
Ca. 75 mil å kjøre
19.00 Ankomst Milton Keynes UHB

Onsdag 1/8  
09.00 Avreise til Duxford – ca 9 mil
10.00 Ankomst Imperial War Museum, Duxford – flymuseum
17.00  Avreise Imperial War Museum
18.00 Ankomst Milton Keynes UHB

Torsdag 2/8  
08.30 Avreise til North Weald - ca 10 mil
10.00 Ankomst Nort Weald Airfield for overføring til buss som tar oss til  jamboreen i Hyland Park.
17.30 Avreise Hyland Park
19.30 Ankomst Milton Keynes UHB

Fredag 3/8 
09.00 Avreise til York
Aktiviteter
19.0 Ankomst Travellodge i York

Lørdag 4/8  
Aktiviteter i York – f.eks Jorvik Viking Centre

Søndag 5/8  
09.00 Avreise til Newcastle
Aktivitet
20.30 Oppmøte ferjekai
23.0 Avreise til Stavanger - Queen of Scandinavia (DFDS)
24.0  Overnatting på ferja i lugarer

Mandag 6/8  
20.30 Ankomst Stavanger

Speiderhilsen fra

Tore Nilsson Ole Harald Flåten Sven Erik Gunnerød Terje Nundal   Thomas Lien 

926 86 272 915 83 585 979 81 974  950 25 111 41 33 42 92

Reisedagbok - Oserberg OnTour 07

Dette er siden med reiserapporter og bilder fra Osebergs tur fra Tønsberg til Skottland og England via Stavanger. Sidene blir oppdatert etter hvert som vi finner en ledig internettforbindelse :-)

Torsdag 26.

Da vi hadde kommet et godt stykke fra der vi skulle hente Sigurd kom lederne på at vi hadde glemt han. Da sa alle i bussen nedtur! Til tross for reaksjonen kjørte vi for å hente han. Det kom noen sure oppstøt som ente med att vi måtte bytte bussjåfør, vi nevner ikke navn. Men det gjorde ikke noe fordi han nye hadde faktisk hår på hode, til tross for han andre bussjåføren og en annen ANONYM;) i bussen.

 Thomas ble kåret til film festival sjef.

 Da vi stoppet på en bensinstasjon løp alle inn på do. Det ble full slåsskamp! Noen blåveiser senere kjørte vi videre.

 Vel om bord i båten fant alle lugarene sine. Noen visse personer løp opp for å danne kø til tax-freeen. Det ble spilt mange artige kortspill.

 Alle ble vugget stille i søvn for å våkne til en bølgete morgen.

Skrevet av Mår (Sigurd, Simen, Joakim og Oda)

                    Fredag 27/7-07

Kjørerute Newcastle - Glasgow  272km

Det ble frokostsmøring i den lille lugaren til Svend Erik, Terje og Halvor. Der ble det servert en del First prise.

 Båten ble veldig forsinket p.g.a. dårlig vær. Vi måtte være ute av lugarene klokken 11.00. Det ble mye venting. I brusautomatene kunne du betale for brusen, få brusen eller betale for en brus med hull.

 Da Sigurd og Mathias ville ha is sto de lenge i kø. Vel framme ved kassen sa en dansk dame att de bare hadde banan is igjen.

 30 min. før vi kom i land gikk vi nesten alle foran på dekk der det blåste som verst. Beklagelig vis blåste speiderskjerfene til Simen og Terje av.

 Vi måtte stå i kø for å gå ut en dør, og ned en gang til pass kontrollen. I køen for å vise passet kom det en mann som sa; ”excuse me, excuse me” og så sneik han.

 Vel gjennom passkontrollen og alle plasthanskene satt vi på bussen og glodde på en film, på vei til byen Alnwick, hvor deler av Harry Potter filmene er blitt spilt inn. Vi slapp så vidt inn fordi vi ikke hadde noen voksne med oss, men det gikk. Vi betalte bare 4£ så var vi inne. Det var mye å se på der, som ugler, museer, turister og en kongelig bolig.

 

Samme dag krysset vi grensen til Skottland. Vi ble alle overrasket over hvor fint ungdomsherberget i Glasgow var. Det var et kjøkken der som vi lagde mat i. Vi spiste pasta og kjøttsaus med potetmos i, det minnet mer om lapskaus. De kjøkkenansvarlige var: Sigurd, Simen, Joakim og Oda.

Skrevet av Mår (Sigurd, Simen, Joakim og Oda)

Lørdag 28/07-07

Kjørerute Glasgow  - Edinburgh 75km
 

Vi startet dagen med en kjedelig britisk frokost og la i vei til Edinburgh. Etter ca. en time var vi framme og parkerte bussen før vi alle begynte å gå opp til Edinburgh Castle.

Framme ved slottet var det veldig lang kø men vi sa vi var speidere og kom i priority-køen. Her brukte vi timer på å se på kronjuvelene og masse annet fint. Etter dette kunne vi gå fritt i patruljene og mange valgte å gå på attraksjonen ”Camera Obscura”. 

Dette er et slags museum med optiske illusjoner. Fikk oss en god latter der. Etterpå gikk vi på shoppinggata og handla til vi skulle dra. Timen senere var vi hjemme og begynte på middagen. Menyen var tørr ris og svart pølsegryte. Mmmm. Resten av kvelden spilte vi biljard og koste oss på spillrommet før ro klokka elleve. Snipp snapp snute så var denne dagen ute.

Skrevet av Ørn: Mathias, Jørgen, Christian, Edward, Magne

ØØØØØØØØØØØØRRRN

                Søndag 29/7-07

Kjørerute Glasgow  - Glen Nevis Youth Hostel  177km

I dag har vi kjørt buss i 3-5 timer fra Glasgow til Fort William. Da vi kom fram Fort William handlet lederne og vi fikk strekke på bena. Etter det kjørte vi til Fort Augustus ved Loch Ness. Der badet Oda, Sigurd og Magne, mens noen var og handlet godteri og brus, og så på Caledonia kanalen. 

Etter det gikk turen til Glenn Nevis ungdomsherberge. Da vi kom fram begynte Gaupe på middagen, det var kylling med salat, mens de andre slappet av, etter det hadde vi fritid.
Gaupe (Vidar, Richard, Eirik og Edvard B)

Mandag 30. juli

 

Mandag, dagen etter bursdagen til Thomas, sto vi opp like etter 06.00. Vi våknet opp av et djevelkor av mobiler som ga fra seg mange lyder i forskjellige varianter og klanger. Det eneste positive var at vi våknet i tide til å bli slaver på kjøkkenet, men etter noen sekunder skjønte vi at det var en stooor nedtur.

 Vi ble fortalt at busstoppet var rett utenfor døra. Og det var BOKSTAVELIG talt ment! Selvfølgelig beregnet de høye herrer 20 min. gåtid. BOMBE!!!!! Vi måtte gå tilbake for å møte en dobbeldekker og en bussjåfør med gulltann.

 Mye skrål og skrik etter var vi på togstasjonen der vi så det fantastiske Harry Potter-toget. Alle omringa toget og knipsa løs.

 Senere… det ble nye skrik og skrål, der også. Ingen hadde fordøyd sjokket før det ble erstattet av et nytt sjokk, vi så Harry Potterbrua.

 På bussen hjem, det var ikke en dobbeldekker LLLLL nedtur. De høye og de lave herrer hadde fortsatt hodepine, etter all vår begeistring på toget.

 Mår vendte hjem til kjøkkenet etter en hard dag på ræva til mer slaveri. Mye billiard spilling etter, av de andre enn mår, var maten klar. Maten var utsøkt!

 Mye billiardspilling etter og mye fordøyning av koteletter, poteter, saus og salat var det natti natt.

 Alle sovnet stille inn med totten i munn.

En stor takk til: Sven Erik (oppvaskhjelp) og Thomas (kokkehjelp).

Skrevet av Mår

Sponset av hjerter –en god start på dagen.

Tirsdag 31/7-07 

Kjørerute Fort William - Milton Keynes  745km

Denne dagen sto vi opp tidlig for å komme oss av gårde med bussen så tidlig som mulig. Vi var nå på vei til Milton Keynes.

Stort sett gikk hele dagen med til dette, ca. 10 timer. Når vi var framme, begynte magen å skrike. Noen av lederne pluss speiderne som skulle lage mat dro på jakt etter en matbutikk. Timen senere var vi hjemme med en enkel, men god meny. Suppe. Mette og trøtte la vi oss for å sove. Ble fort stille den natten. Snipp Snapp Snute så var denne dagen ute.

Skrevet av: Magne, Jørgen, Christian, Edward og Mathias

 

ØØØØØØØØØRRN

Onsdag 1/8-07                         

I dag har vi avlagt speider løftet sammen med mange andre speidere rundt omkring i verden, på dagen til 100 års jubileum til den første speiderleiren. Vi har også feiret Odas bursdag, hun har fått gave og vi har sunget bursdagssangen for henne. Så fikk vi oss litt frokost og gjorde oss klar til å dra til Imperial War Museum i Duxford. Vi kjørte i en og en halv time så var vi framme, Tore ordnett billetter og vi delte oss opp i grupper og gikk rundt i museumet. Vi gikk rundt i museumet å så på fly, tankser, helikoptre og andre ting i fire timer før vi skulle dra tilbake til herberget. Da vi kom tilbake begynte Gaupe å lage middag mens de andre slappet av. Etter en stund var det middag, det var kalkun med poteter, saus og grønnsaker, som smakte veldig godt. Etter middagen satt noen å så på film på soverommet mens lederne var på puben, og etter det var det natta.

Kjørerute Milton Keynes - Duxford  90km

Gaupe  
Torsdag 2/8-07
Kommer... 

Fredag 3/8-07

Vi sto opp som vanlig og spiste frokost på herberget vi lå på i Milton Keynes. Timen senere var det tid for pakking for vi skulle forlate stedet og bevege oss mot York. Etter en passe lang og kjedelig busstur var vi fremme på hotellet vi skulle sove på. Da vi skulle sjekke inn fikk vi beskjeden om at vi ikke kunne gjøre det før om en time. Nedtur. Endte med at vi satt på plenen utenfor hotellet og ventet. 
Da vi endelig kunne sjekke inn var det noen som fant ut at vi måtte kjøpe litt mat, men hvor? Til slutt la tre ledere og tre speidere seg i vei mot byen med den lokale bussen. Etter en ganske så strabasiøs busstur var vi vel framme og begynte å lete etter en matbutikk. Vi skjønte med en gang at dette kom til å ta tid. Maken til stor by! Etter ca. en time fant vi endelig en matbutikk på et hjørne. Vi durte inn og handlet til Taco og det viste seg at når vi betalte for maten hadde vi satt ny rekord! Mannen i kassa var helt fjetra over summen som ble til slutt, det var den største summen som han hadde sett noen ha handlet for på denne butikken. Og det var bare 90£ som var mat for 27 personer. 
På vei hjem slapp bussen oss av, men på FEIL side av motorveien som var fire felt! Det var skikkelig ekstremsport å krysse den! Tror de fleste av oss hadde hjertet i halsen da. Senere på kvelden lagde Ørn - gruppa taco midt ute på hotellets plen. (som var litt pinlig) Men da har vi prøvd det også! Når magene var fulle var det tid for oppvask, som tok ekstremt lang tid denne gangen. Etter dette var det natti. 
Dette var slutten på enda en strålende dag med masse action?

Skrevet av Ørn

Kjørerute Milton Keynes - Duxford

Lørdag 4/8-07
kommer...

Søndag 5/8-07
Kommer...

       
Kjørerute York - Newcastle

Mandag 6/8-07

Vi våknet på morgenen av litt sjø men ikke altfor mye. Vi somla oss bort til ledernes lugar for å spise en siste frokost med Englands dårlige brød. Noen minutter senere var vi ordentlig våkne og beveget oss til litt forskjellige steder i båten. Noen tok en tur innom Tax-Free butikken mens noen gjorde det maaaaange ganger. Til lunsj slapp vi å spise det seige brødet og spiste på en av båtens restauranter. Menyen var deilig buffèt som smakte himmelsk. Etter dette kunne vi gjøre hva vi ville og noen valgte å se på The Simsons Movie på båtens kino. Andre bare slappa av og koste seg. Vi la til kai i rundt ni tiden på mandag kveld og sto i kø for å komme ut. Nå var det ikke mye igjen av turen? Vi hadde en lang busstur foran oss hjem til Tønsberg. Mange av oss hadde sikra oss å være trøtte denne dagen ved å legge seg veldig seint på båten så vi fikk sove på bussturen hjem. Snipp snapp snute så var denne dagen ute.

Skrevet av Ørn

Tirsdag 7/8-07

Denne dagen var det ikke noe fast vekketid for vi var på bussen på vei hjem til Tønsberg. Noen var våkne store deler av morgenen(har kanskje med godteri inntaket og brus inntaket til folk å gjøre også) men de fleste sov søtt og godt, helt til vi skulle bytte buss sjåfør i Arendal. Da skulle bussjåfør Inge og barna hans forlate oss og det var tid for avskjed. Da våknet alle. Resten av veien hjem var bare å sove og vente til vi var på Jarlsberg hvor foreldre og kjente stod og ventet på oss. (forhåpentligvis) Når vi ankom Jarlsberg Travbane i fire tiden på morgenen var de fleste stått opp og var klare til å hilse på familien igjen. Vi pakket ut av bussen og sa adjø til alle og takket for en fin tur!

Dette var en helt toppers tur!

Skrevet av Ørn