2011 - Kandersteg, Sveits

2011 - Kandersteg, Sveits

Viktig informasjon:


Dokumenter for nedlasting:

I tillegg til det som står på pakklisten  må alle huske: 

  • Pass - NB må ha gyldighet minst et halvt år fram i tid!
  • Europeisk helsetrygdekort . Bestilles på https://tjenester.nav.no/helsetrygdkort/forside.do  
  • Reiseforsikring Les mer  Husk å legge med en kopi/forsikringsnr/-selskap sammen med helsekortet!
  • Utfylt helsekort  Last ned  Leveres sammen med kopi av reiseforsikring søndag kveld.
  • Eventuelle egne medisiner  med reserve  som leveres Sven Erik 
  • Dersom lederne skal passe på penger  for speiderne MÅ disse leveres i konvolutt med speiderens navn samt beløp og eventuelle instrukser for når posene skal utleveres. Lederne er IKKE bank og låner ikke ut penger underveis. Et godt alternativ til valuta er å benytte minibankkort. 
  • Ta reisesyketabletter i god tid før buss-/båtturer dersom du vet at du lett blir dårlig! IKKE propp deg full av godteri på buss-/båtturer! 
  • Husk en dagstursekk med det du trenger på bussen. 

 

Program: 

 

24.07.11   

20:00 Pakking av bussen ved BASA-bygget (gamle SABA) Råel, Tønsberg. Her lastes leirutstyr samt personlig pakning. Ting du skal bruke underveis pakker du i en dagstursekk som du tar med inn på bussen. Samtidig skal du levere helsekort (utfylt) samt kopi av reiseforsikring til leder (Sven Erik).

25.07.11   

Avreise fra BASA kl 06:00 

08:00 Larvik-Hirtshals og nonstop til Kandersteg. Pølselunsj på bussen. 

Ca 150 mil og 20-22 timer 

26.07.-03.08.11 i Kandersteg  

26.07.11 

Reise leir 

27.07.11. 

Bli kjent i området og med alle de internasjonale speiderne. 

28.07.11 

Utflukt til Bern 

29.07.11 

Dagstur, aktivitetet fot-/sykkeltur til fjells 

30.07.11 

Alpin rundtur med buss – vi ser hvor høyt vi kan komme. 

31.07.11 

Aktiviteter i og rundt leiren. 

01.08.11 

Sveits nasjonaldag feires i leiren 

02.08.11 

Aktiviteter i og rundt leiren 

03.08.11   

08:00 Kandersteg-Heide Park og overnatting i 4-manns hytter der. Total kjøring denne dagen ca. 900 km/12-13 timer. Kveldsmat ved ankomst Heide Park 

04.08.11   

09:00 Dagen i Heide Park  

18:00 Avreise til Travemünde (ca. 2 timer/150 km) 

22:00 Ferge fra Travemünde til Trelleborg. Overfart i 4-sengs lugarer 

05.08.11   

07:00 Ankomst Trelleborg og kjøring til Kristianstad med ankomst ca. 09:00 eller senere hvis vi tar en frokostpause langs veien. 

Besøk på Jamboreen . (Etter ankomst Kristianstad blir det minimum 9 timers opphold før hjemreise retning Tønsberg (ca. 550 km/8 timer)) 

19:00 Avreise Kristianstad og retur i Tønsberg rundt 03:00 

06.08.11 

Ankomst Travbanen ca 03:00 

Reiseblogg - Kandersteg 2011

Her kan du følge med på hva som skjer under turen

25.-26. juli 

Vi dro fra lageret tidlig mandag morgen retning Larvik, der vi haiket med Superspeed 2. Båten var fullstappet med fotballfolk som var på vei til Danacup. Når vi kom i land kjørte vi “non-stop” til Tyskland. På tyskesiden hadde vi en to timer utflukt der vi prøvde å finne en butikk med parkeringsplass stor nok til bussen vår. Butikkjakten ble oppgitt til fordel for Burger King. Derfra kjørte vi uavbrutt til Sveits der vi måtte vente en stund i tolla. Vi kryssa grensa til Sveits 05.25. Derfra dro vi strake veien til Kandersteg. Vi var i Kandersteg “by” 08.30., der kjøpte vi brød, melk, saft og jus. Resten av dagen ble brukt til å gjøre seg kjent på leirstedet og i “byen”. Kurt ble positivt overaska over hvor fort vi klarte å reise leir. BTW vi vant ALLE fotballkampene som vi spilte mot Portugal! 

Oseberg - roverne

27. juli 

I dag har vi tatt en gondolbane som går til toppen av alpinsenteret i Kandersteg. Derfra gikk vi til insjøen Oeschinensee som ligger 1578 moh. Vi spiste lunch ved et hotell som ligger oppe ved sjøen. 

Himmelen var overskyet, men solen smilte til oss av og til. 

Vi gikk ned der vi hadde tatt banen opp og vel nede kom regnet. Senere på dagen dro vi til landsbyens badeland, kalt “Wet&Wild”. Der ble vi lovet 26o  varmt vann, og jeg tror jeg kan si uten å lyve at samtlige gledet seg til en skikkelig vask. Derfor ble kanskje skuffelsen litt vel tydelig da vi fant ut at det kun var to dusjer utenfor, begge forsynt med klorvann fra bassenget… 

Anlegget bestod videre av 1- og 3-meter stupebrett, vannvolleyball, boblebad (som holdt sine kjølige 22-23 grader K). Ved alle basseng var det like vått over vann som under, men regnvannet var noe kjøligere enn bassengvannet så vi greide til slutt å finne ut når vi var kommet klar av bassengvannet… 

Ferdig badet og noe kalde fant vi ut at det var en dusj inne som man måtte betale for, med varmt vann og her ble det fin kø. 

Av: Kamelene (Håkon, Erlend, Adrian, Halvor og Halvard) 

28. juli 

Vi våknet etter en natt med uavbrutt regn. Utflukten i dag gikk til hovedstaden Bern der vi blant annet var innom en speiderbutikk. Etter lunch delte vi oss i grupper, noen gikk for å shoppe mens brukte tiden på å se byen. I Bern kunne man blant annet se levende bjørner, gamle hus og andre severdigheter. 

På vei tilbake stoppet vi i Thun og spiste middag på McDonalds. Der ble det også litt tid til shopping. 

I Thun var det et slott med 163 trapper opp til toppen. 

PS: 

Kretsleder Kurt Vidar Gundersen hilser til alle kjente og kjære kretsmedlemmer;) 

Skrevet av: Hanna, Marte, Maren, Emma, Jonas og Kristian 

(Litt fritt tolket av roverne…) 

29. juli 

Ut på tur aldri sur 

Vi stod opp 07.30… vi skulle gå til et fjell som het Höh … vi gjorde oss klare til og gå 10.15, vi brukte ikke mer enn 1time og 30minuter opp på det lederne trodde var Höh. Det viste seg at det var bare roverne som hadde vært helt oppe på Höh! Speiderne gikk bare opp til utkikksplassen. 

Det var tungt og gå opp, men det gikk bra alle kom opp!!! Etter at vi var på Höh gikk Emma, Guro, Marthe, Håkon, Aiona, Maren, Per-Ole, Eirik og Marhtine opp hele gondolbanen for å ta Rodelbahn (750 m lang “bobbane”). De gikk også ned igjen. De som ikke kjørte “bob” var i leieren og tok merker. Etter det ble det grillings. Da vi hadde spist dro vi på et felles leirbål med de andre speiderne i leiren. Vi framførte “Per Spellmann” med Kurt som dirigent, som avslutning skulle Kurt sparke hatten av en stokk (det klarte han ikke). 

Skrevet av: Trollene (Aiona, Julie, Sunniva, Guro og Marthine) 

30. juli 

I dag har vi tatt et tog fra Kandersteg til Goppenstein. Der venta bussjåfør Inge på oss. Derfra kjørte vi sørover til Italia hvor varmen tok oss godt i mot. Jonas fikk kjeft av ei sur gammal kjerring (fordi han gikk inn i skuret hennes). Etterpå stoppet vi på turistinformasjonen, men den var stengt pga. siesta. Så kjørte vi gjennom St. Bernardspasset, på det høyeste var vi på 2472 moh. Der ble det stopp med suvernirshopping. Vi gikk fra Italia til Sveits. Deretter dro vi til Martiney, der valgte noen av oss å krysse grensa til Frankrike. Derfra gikk turen strake veien hjem til leiren. 

Laget av: ørkenvandrerne også kalt Kamelene.