2013 - Stavanger 2013 (landsleir)

2013 - Stavanger 2013 (landsleir)

Hei speidere!
Da var det endelig tid for landsleir og for tredje gang drar vi på leir sammen med 1. Nøtterøy og Tjøme. Det er viktig at alle leser og forstår den infomarsjonen som har blitt gitt ut i løpet av året. 

All info du trenger om leiren finner du på leirens egen hjemmeside .


Dokumenter for nedlasting:

NB! Ferdig utfylt helsekort leveres ved avreise!

Vi reiser i speiderskjorte og skjerf!

Viktig: Når vi går til preikestolen skal alle ha på seg den gule Osegerg t-skjorta!

Husk kulepenn til Scouts own !

Reise:
Til Stavanger:
Vi reiser til Stavanger med buss 05.07.2013, bussen går kl. 08:00 fra Tønsberg Bussterminal (Jernbanestasjonen). Møt opp 07:30! Ankomst ca 16:00.
Ta med matpakke og vann! Vi reiser i speiderskjorte og skjerf.
Fra stavanger:
Bussen går fra leirplassen 13.07.2013 kl. 13:00, vi er da hjemme ca 21:00.
Fra Oseberg er det registrert 14 prs. til Stavanger og 11 prs. retur.
Vi deler buss med 1. Nøtterøy, Tjøme og Tønsberg speidergruppe. Buss nr. 06.
Det er begrenset plass på bussen, du kan derfor kun ha med deg en stor sekk og en håndbagasje.

Leirmeny:
For leiren er det spesialutviklet oppskritfer.
Lørdag: Hovedingrediensen er kjøttfarse som kan brukes i f.eks. speiderburger og landsleirspasta.
Søndag: Laks med grønnsaker.
Madag:  Karrigryte med ris.
Tirsdag:  Fiskekaker med råost, evt. brød.
Onsdag:  Wraps fylt med godsaker.
Torsdag:  WOK.
Fredag:  Grillmat.
Haik:  Tomatsuppe med snadder.

Lommepenger:
Vi får mat under hele leiren, så det er det er greit å sette en grense på lommepengene. Under leiren vil Speider-sport ha butikk, her går det an å handle, vares kan også bestilles på forhånd og hentes på leiren. Det er mulig å betale med lort i alle kafeene, Speider-sport og storkiosken. Penger kan tas ut i leirkontoret og Speider-sport.

Hold deg oppdatert!
Vi skal prøve så godt vi kan å holde dere der hjemme oppdatert med hva som skjer på leiren gjennom vår facebook side. Siden er facebook.com/osebergspeidergruppe .

Noen regler og prinsipper:

Godteri og energidrikker
For å få en mest mulig behagelig busstur både støymessig og «sykdomsmessig» vil det ikke være lov til å spise godteri på bussen. Det er heller ikke tillat å spise godteri eller å drikke noe annet enn vann i teltene, dette er for å unngå mugg og andre skader på teltene. Vi har også nulltolleranse ovenfor energidrikker som Burn, Redbull, etc. Husk at selv om det er leir i en uke å er mandag til fredag fortsatt vanlige ukedager og det er ikke vits å proppe i seg masse godterier, vi er mange på et lite sted...

Bading
Det er badeplass både i saltvann (Hafrsfjord) og ferskvann (Stokkavatnet) i nærheten av leiren. Troppsleder har ansvaret når speiderne skal bade. Morgenbad er tillatt fra kl. 07:00. Leiren stiller ikke med egne badevakter.

Mobil
Speiderne skal i utgangspunktet ikke ha med seg mobil og vil derfor ikke ha mulighet for å lade disse. Når det gjelder haik skal kun peff ha med seg mobil som kun skal brukes ved et nødstilfelle. Digitale spillmaskiner legges igjen hjemme! Ipod kan kun brukes på bussen.

Kontakt med speidere
En av de vanligste «sykdommene» på leir er hjemmelengsel og det går som regel bra helt til speiderne hører stemmen til foresatte. Derfor er det lurt at mobilen ligger igjen hjemme (den skal ikke brukes under leiren). Har speiderne mobil ringer de ofte hjem i steden for å snakke med oss om noe har skjedd eller om noe er galt. Vi er der og kan hjelpe, det er derfor viktig at speiderne kontakter en av lederne og sier i fra om ikke alt er som det skal, vi er der for å hjelpe. Ringer speideren allikevel hjem med et problem, kontakt troppslederne. 

Sikkerhet:

Verdisaker
Alle verdisaker tas med på eget ansvar, husk jo mindre du har med deg jo mindre kjangs er det for at du mister det eller at det blir stjålet.

Deltakerarmbånd
Alle deltakere vil ved innsjekk få tildelt hvert sitt armbånd. Armbåndet er deltakerens bevis på at de hører til og kan oppholde seg i leiren hele døgnet. Deltakerne i Gjesteleir og Hotelt vil også motta armbånd for de dagene de bestiller.

Besøk:

Besøk
Det er ro i leiren mellom kl. 23:00 til 07:00.
Leiren er åpen for besøkende mellom kl. 10:00 og 18:00 bortsett fra åpnings- og avsluttningsleirbålet, ønsker dere å oppleve dette må dere kjøpe et eget kveldspass. På dagtid koster det ingen ting å besøke leiren.
Avtal med troppsleder når dere skal på besøk.
Det er ikke tillat å ta med hund på troppsområder, aktivitetsplasser, punkttorg eller andre samlingsplasser. Ved gjesteleiren ved Portal Nord er det en kennel, der kan hunden plasseres i noen timer.

Haik:

Haik
Haiken skal være en tur for patruljen alene, uten kø, kontrollposter og innblanding utenfra. Ingen voksene deltar. Dette er ikke en konkurranse om å komme fortest frem. Her er natur, kos og samhold viktige stikkord!

Møter kjentmann
Landsleiren har 40 haikeruter på omlag 10 km. Alle patruljene reiser med buss til sin rute. Der treffer de en kjentmann som forteller litt om ruta og ellers kan svare på spørsmål om turen de skal ut på.

Troppsleder har ansvaret
Troppsleder har ansvar for patruljen om noe skulle gå galt. Hvis noe går galt underveis er det troppsleder som skal kontaktes, ikke foresatte.

Bruk av mobil
Oppstår det problemer som ikke kan løses via telefon med troppsleder kontakter troppsleder haikekontoret i HQ. De rykker ut om patruljen trenger hjelp. Er patruljen i nød skal 113 ringes! Da er det nødetatene som rykker ut.

Kontakt med foresatte
Det er viktig at ikke foresatte kontakter speiderne under haiken. Om speiderne likevel ringer hjem bør foresatte be speiderne kontakte troppsleder, eller ringe nødnummer 113 om det har skjedd en ulykke. Er foresatte utrygge eller har spørsmål skal troppsleder kontaktes.

Patruljestørrelse
Patruljer som skal på haik må være mellom 4 og 8 patruljemedlemmer, er patruljen mindre får den av sikkerhetsmessige årsaker ikke lov til å delta.